& Exlibrissamling

15. august til 27. september 2009

Inspireret af det traditionelle Azulejomaleri har Eber Schmidt skabte sine satiriske, tidskritiske kakler, som han har kaldt ”illustrerede kakler – tåler maskinvask”

Eber Schmidt er født i september 1929 i Bad Herzfeld/Hessen.

Er uddannet som typograf. Fra 1950 til 1953 studerede Eber Schmidt ved Kunsthåndværkerskolen i Offenbach. Han bor og arbejder som selvstændig ”økologisk” grafiker og designer (computerfri) i Taunusstein ved Wiesbaden.

Hans virke som frit skabende maler, grafiker og objektmager er i tidens løb blevet vigtigere og vigtigere fra ham og han har gennemført talrige separatudstillinger i ind- og udlandet, bl.a. på Frederikshavn Kunstmuseum i 1993.

Inspirationen til hans illustrerede kakler kom i forbindelse med et tilfældigt besøg i et keramiker-atelier i Portugal i 1997. Her stiftede han bekendtskab med ”Azulejo”-maleriet, som er en århundrede gammel tradition i Portugal. Gadenavne, husnumre eller dele af facaderne i form af bemalede kakler præger bybilledet. Dekorative blomster, allegoriske eller bibelske motiver dominerer i dag som før i tiden.

Eber Schmidt blev tiltrukket af det traditionelle Azulejomaleri. Dette skabte baggrunden for hans satiriske, tidskritiske tankeleg, som kommer til udtryk i kakler, som Eber Schmidt har kaldt ”illustrerede kakler – tåler maskinvask”

roedspaetter_hjemmeside nichts anzuziehen_hjemmeside please hold the line_hjemmeside

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire