20. juni til 9. august 2009

Det begyndte med et hovedværk. Nemlig den udsmykning på syv store malerier af Karl Bovin, som Frederikshavn Kunstmuseum modtog af kommunen, da museet blev stiftet i 1978. Karl Bovin malede dem i årene 1939-1941. Udsmykningen skulle hænge i læsesalen på byens bibliotek.

Denne grundstamme har Frederikshavn Kunstmuseum øget støt og roligt, således at museet i dag har 117 værker i samlingen. Bovin-samlingen på Frederikshavn Kunstmuseum er den største i landet. Her er malerier, tegninger, akvareller og raderinger – samt et enkelt litografi, hvilket er en sjælden teknik at støde på i Bovins kunstneriske produktion.

På museets gallerigang vises sommeren over 20 malerier, akvareller og tuschtegninger fra museets samling, heriblandt 2 nyerhvervede akvareller som ikke har været vist tidligere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA