& Exlibrissamling

28. feburar til 12. april 2009

Strømmende koloristisk expressionisme…

Mine malerier er altid bearbejdninger af mig selv.

kent_larsson_01

Min arbejdsmetode ligner den erotiske proces. Jeg ønsker at betragteren skal føle mine malerier og en slags nærhed.

Fra fotorealisme til abstrakt

kent_larsson_02

Jeg har nu malet på fuld tid i over tyve år. I starten ville jeg i den grad efterligne virkeligheden, at de besøgende var nødt til at føle på nogle af mine malerier, for at finde ud af, om der var glas udenpå lærrederne, eller om der var sprækker i væggene eller i de store bjergsider.

For 15-20 år siden malede jeg vægge. Det var efter at have set en væg i Spanien, en væg, der viste spor af tiden som var gået. Jeg så mennesker gå forbi denne væg, som havde så meget at berette med sine fragmenter, at den skabte malerier for mig i omkring 3-4 år. Efter en tid kom der mere og mere farve på mine vægge. Til slut tog farven overhånd og jeg kom ind i en abstrakt periode. Farven sejrede over teknikken.

kent_larsson_03

De seneste ti år har der været meget liv og mange mennesker i mine malerier. Mest kvinder. De er ofte i miljøer som cafeer, restauranter eller dansesteder. Personer med glas i hånden, hvor det strømmer med farve, lys og summen af alle de mennesker som er der. Disse malerier opstod ud af et maleri, som jeg malede for ca. ti år siden over temaet at fernisere en udstilling. Det var et maleri hvor jeg malede mine følelser ved en fernisering på et galleri i Göteborg, hvor jeg havde en udstilling. Der var fyldt med gæster, meget vin og minglen. Det var en meget stor kontrast til det liv jeg lever når malerierne bliver til i mit atelier.

kent_larsson_04

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire