& Exlibrissamling

28. februar til 12. april 2009

Lyset giver formen, der er sjælen..

Som fotograf arbejder jeg mere og mere med det abstrakte, måske nærmere abstraktionen, hvor tingene bliver til mere og ofte andet end de er. Den billedskabende del af motivet kan være (det oplagte og genkendelige) ”emnet selv” – såvel som mellemrummet, altså den form og det udtryk, der skabes imellem ”objekterne” i motivet eller det overførte, hvor emnets ”fysiske form” anvendes i en (u)genkendelig eller anden ”betydning” end den objektive virkelighed berettiger.

Billederne handler ikke om hvad jeg har fotograferet, men nærmere om hvordan jeg har valgt at se tingene i kameraet og i den efterfølgende behandling.

Billederne skabes i en søgning efter motivet, kompositionen, lyset og udtrykket – altså de basale bestanddele af et billede – uafhængigt af den mere konventionelle fotografiske tilgangsvinkel med at motivet (emnet) er udgangspunkt for en fotografisk fortolkning.

Motiverne findes som sådant alene i kameraet, nemlig gennem den måde objektivet gengiver den fokuserede virkelighed og den ufokuserede, en virkelighed der ikke eksisterer i fast form – dermed arbejders der grundlæggende med lyset som tegneredskab i form af fotonernes placering på chippen og deres efterfølgende fortolkning og manipulation.

joergen_brandt

joergen_brandt02

 

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire