& Exlibrissamling

10. januar til 22. februar 2009

Lene Wiklunds billeder, som vises på museets Gallerigang, er malet dels i Marokko og dels herhjemme. Inspireret af ørkenen, bjergene og naturens barskhed og storslåethed.

lene_wiklund_01

Lene Wiklund

Ørkenen og andre landskaber

At se naturen som sjælens spejl er udgangspunktet for mine billeder. At undersøge farvernes tone og dybde i samspil med elementernes form – uanset om det er ørkensand eller hav, blomster eller kasbaher; udtrykker billederne den konkrete fysiske verden, understreget af oliefarvens organiske kvalitet og stoflighed.

Efter at have arbejdet med oliemaleriet i 10 år med den samme teknik og de samme redskaber er en vis stilsikkerhed og rutine opnået, men samtidig er behovet for at udforske ukendte områder i de samme landskaber dukket op. Ikke for at forny billedet, men fordi man som menneske må være ny for sig selv – mysteriet om mennesket er vigtigere end billedet…

lene_wiklund_02

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire