& Exlibrissamling

10. januar til 22. februar 2009

For andet år i træk starter Frederikshavn Kunstmuseum året med en udstilling af nyudsprungne kunstnere. Anja Judith Juhl, Annette Gerlif, Christina Blaabjerg, Maibritt Lienert, Mette Olivarius Maibom og Ole W. Petersen – en lille gruppe af billedkunstnere, hvis individuelle billedudtryk spænder meget vidt indenfor både maleri og grafik, men som har det tilfælles, at de alle er afgangselever fra Århus Kunstakademi i 2008. Gruppen udstiller afgangsprojekter såvel som andre værker.

kunstnerne

Fra venstre: Anja Judith Juhl, Mette Olivarius Maibom, Ole W. Petersen, Maibritt Lienert, Annette Gerlif og Christina Blaabjerg

Anja Judith Juhl (f. 1974) maleri

I malerierne til afgangsprojektet er der en tråd at følge gennem billederne. Tætte penselstrøg sat sammen med luftige airbrushteknikker lægger en mystisk tåge over de dragende landskaber. De er på én gang både lette og tunge, glade og dystre. Er det undergang eller skabelse? Skrøbeligt liv bryder frem i mørket. Hvad vinder?

anja-judith-juhl

Anja Judith Juhl

Annette Gerlif (f. 1971) maleri

Annette Gerlif arbejder med perspektivet i sine værker. Hun vil gerne give beskueren en oplevelse af, at tid og sted er ophævet, og at blikket kan vandre mod uendeligheden. Flere af værkerne indeholder organiske former som træer og fugle – en kontrast til de stramme linier, og samtidig et symbol på vores sårbarhed/dødelighed.

annette-gerlif

Annette Gerlif

Christina Blaabjerg (f. 1975) maleri

Christina Blaabjerg tager i sine værker udgangspunkt i genkendelige elementer fra det virkelige liv, som fortolkes og sættes ind i en ny kontekst. Der er blandt andet figurative og abstrakte elementer, arkitektoniske rum, natur, by og mennesker. Her opstår der en malerisk verden, hvor ting kan realiseres og eksistere i illusionen.

christina-blaabjerg

Christina Blaabjerg

Maibritt Lienert (f. 1973) grafik og maleri

Maibritt Lienerts billedudtryk bærer præg af at arbejde både grafisk og malerisk.

Værkerne har toner af følsomhed, drama og poesi og bevæger sig imellem det koloristiske og anende figurative.

maibritt-lienert

Maibritt Lienert

Mette Olivarius Maibom (f. 1958) maleri

Mette Olivarius Maibom spænder vidt, og med en baggrund som reklametegner, fornemmer man maleriets grafiske linier i hendes afgangsprojekt. Kunstneren arbejder i dag på fuld tid med maleriet og har til huse med syv andre kunstnere i Århus.

mette-olivarius-maibom

Mette Olivarius Maibom

Ole W. Petersen (f. 1963) maleri

Ole W. Petersen viser malerier. De er abstrakte, bygget op i flere lag. Han arbejder på flere billeder samtidig, og undervejs får farverne volumen og kraft. Billederne nærmer sig en tilstand. Billederne er typisk opbygget i akryl, olie og spray.

ole-w-petersen

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire