& Exlibrissamling

22. november – 21. december 2008

Kunst og kunsthåndværk fra Thy

Else Høgh er ejer af Aagaard i Thy, hvor hun har værksted og kunsthåndværkerbutik. Her udstiller Annalise Overgaard, Niels Peder Miltersen, Jette Helbo og Gitte Hågensen til dagligt. Dorthe og Ebbe Hjorth, Kristine Frøkjær og Karen Sennefelder har alle selvstændige værksteder i Thy.

På årets JuleSpecial vises smykker, maleri, tekstiltryk, glas, træ, væv, strik, nisser og unikatøj.

Her finder du årets julegave til venner og familie.

julespecial

Fra ferniseringen

Dorthe og Ebbe Hjorth · guld- og sølvsmykker samt kirkesølv

Udlært i hhv. København og Thisted i 1971. Efter læretiden, to års formgivningsuddannelse på Kunsthåndværkerskolen. Derefter arbejdet på større Københavnske værksteder indtil vi startede værksted i Gettrup i 1974.

Vi arbejder efter de gamle håndværksprincipper og arbejder med at bevare gamle teknikker, som pga. industrialiseringen er i fare for at forsvinde.

Lueforgyldning er et af vore specialer.

Vi smeder – men bryder os ikke om støbninger. Et smedet stykke metal er stærkt og spændstigt – et støbt er blødt og porøst.

Igennem de mange år vi har været inden for faget, har vi fået lov at løse mange spændende opgaver, fra personlige familiesmykker til kongelige kirkeopgaver.

Vi restaurerer gammelt og antikt kirkesølv, men vi smeder også nye korpusarbejder til danske kirker.

I 1994 stiftede vi sammen med andre ligesindede og Nationalmuseet foreningen »Kirkesølvsmedene« for i fællesskab at arbejde på at bevare den kulturarv som kirkesølvet i de danske kirker er. Restaurereing af kirkesølv foregår med de samme gamle teknikker som sølvet i sin tid er blevet fremstillet med. De samme teknikker anvender vi også til vore smykker. OBS OBS – Dorthe og Ebbe Hjorth’s udstilling stopper 14. december!!

hjort

Dorthe og Ebbe Hjorth · Smykker

Kristine Frøkjær · maleri

Kristine Frøkjær er selvlært kunstmaler, sanger/musiker og skribent.

Satire, Sødme og Portrætter – på maleri, plakat og postkort. Dejlige billeder, der alle rummer små historier fulde af humor. Kulturekspressen i Sydthy valgte år 2007 Kristine Frøkjær som årets kunstner.

froekjaer

Kristine Frøkjær · Maleri

Annalise Overgård · tekstiltryk – unikatøj og glas

Linjer og former i ting der omgiver mig kan pludselig give ideen til et mønster. Med et digitalkamera er mulighederne uendelige. Ofte er det kun det inderste af en blomst der har interesse eller et blad der kun rar ribberne tilbage. Bøger om ornamentik og grafik er vigtige inspirationskilder, ligesom helleristninger og primitiv bjergkunst interesserer mig meget. Rammetryk tiltaler mig meget og er min foretrukne arbejdsform. Mønstrene på trykrammerne er ofte overført fotografisk, men jeg arbejder også med papirklip som skabelon på trykrammerne. Disse skabeloner kan kun tåle tå tryk, derfor findes der kun enkelte tekstiler med disse tryk. Jeg arbejder på mange forskellige stofkvaliteter, meget ofte på silke, men altid naturmaterialer. Mønstrene bliver brugt mange gange, men altid sammen med andre mønstre og andre farver.

overgaard

Annalise Overgård · Tekstiltryk

Niels Peder Miltersen · trædrejning

Siden jeg for første gang var på drejekursus i 1971, har jeg været fascineret af drejeprocessen. Det har medført, at jeg, udover selv at have drejet, har deltaget i mange drejeseminarier både som deltager og instruktør. Jeg har også tidligere undervist på kurser over hele landet for forskellige oplysningsforbund og sløjdskoler. Dette har bl.a. medført, at jeg har fået udgivet tre bøger om trædrejning. I tidens løb har jeg også deltaget i mange forskellige udstillinger, bl.a. på Frederikshavn Kunstmuseum og Aalborg Kunstpavillon.

De sidste par år har jeg været meget optaget af de sammenlimede skåle, hvor jeg er fascineret af de geometriske former, som de forskellige træsorter og finérer danner og af det samspil eller rettere modspil, der opstår mellem de forskellige farver i træet.

drejede-traeskaale-2008

Niels Peder Miltersen · Drejede træskåle

Jette Helbo · væv og strik – beklædning

Jette Helbo designer vævede og strikkede trøjer i rene naturmaterialer som uld og silke. Alt bliver lavet i hånden, så hver enkelt model får sit eget særpræg. På væven væves alt fra grove gulvtæpper til tynde silketørklæder samt stoffer til beklædning. Bagefter er det spændene at kombinere et stykke vævet stof med strikkede kanter, så der på den måde kan laves mange forskellige og individuelle sammensætninger af væv og strik. Desuden designer jeg strikkemodeller i både uld og silke, som kan købes som strikkekits. Det kan være forskellige former for sjaler, tørklæder, vanter og bluser / trøjer.

jette_helbo

Jette Helbo · Væv og strik

Gitte Hågensen · trænisser

Gitte Hågensen har altid haft gælde af at arbejde med mange forskellige materialer, har leget med billeder, fabeldyr og bl.a. nisser, som befolker naturen året igennem, – derfor blev min lille nissebog til. Jeg er glad for, at nisserne får lov til at smile blandt det fine kunsthåndværk, som udstilles på museet i år.

nisser

Gitte Hågensens håndmalede trænisser

Else Høgh · unikatøj, strik og valket

Else Høgh er vestjyde og kunstner – opvokset og lever – i en strid, barsk og fascinerende natur nær Vesterhavet.

Naturen og gammel håndværkstradition har, i mere end 40 år, været hendes inspirationskilde. Hun arbejder med beklædningsdesign i naturens egne farver og materialer. Hendes frakker og jakker er hver især forsynet med idérige poetiske detaljer. Else´s design er præget af et personligt engagement, der – udover basis i stor faglig indsigt – viser fantasi, nysgerrighed og glæden ved legen i den skabende proces.

else_hoegh

Else Høgh · Unikatøj, strik og valket

Karen Sennefelder · oliemaleri

Dristighed, humor og farveglæde er ord som jeg syntes kan beskriver min billedproduktion godt. Maleriet har altid varet en del af min hverdag. Det at få mine ideer virkeliggjort på lærredet betyder meget for mig da det ud over kreativ tilfredsstillelse giver mig indre ro og glæde.

Jeg er autodidakt, født i 1958 og har gennem årene beskæftiget mig med maleri, collage, grafik, skulptur, keramik og tekstilkunst. Idag arbejder jeg fortrinsvis med maleri i forskellige former.

Jeg arbejder altid med olie og synes det er det materiale der har de bedste egenskaber og som passer bedst arbejdsmæssigt til mit temperament. Jeg arbejder gerne med malerier i serier – en god ide kan sjældent være på et lærred.

Serien lingerier er kommet for at blive. Det startede som en sjov ide men udviklede sig til det det er idag: en koloristisk og formglad udtryksform med et personrelateret indhold. Jeg holder så meget af serien, at den fremover vil være en del af min produktion. Selvfølgelig vil den skifte stil og udtryk, men jeg finder at “kjolen/lingeriet” er en spændende måde at personificere menneskelige relationer på.

Jeg betragter ikke mig selv som professionel, men jeg arbejder seriøst med mit maleri.

Jeg debuterede på Kunstnernes Sommerudstilling 2002 med lingeribilledet Sommerlingeri og var også repræsenteret på KS03 med naturstemningsbillederne: Det første Bøgeløv, Tåge, samt på KS05 med billedet: Køkkenhylde.

karen_sennefelder

Karen Sennefelder · oliemaleri

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire