& Exlibrissamling

22. november 2008 – 4. januar 2009

Udstillingen viser Øjvind Jørgensens restaureringsprojekt i tegninger, billeder og tekst, samt skitser og tegninger til den nye altertavle af Seppo Mattinen.

seppo_mattinen2

Fra ferniseringen

Øjvind Jørgensen Arkitektfirma ser det som en af sine fornemste opgaver at sikre den kulturskat, som de gamle kirkebygninger udgør. Gennem de sidste 25 år har tegnestuen således gennemført talrige istandsættelser, alle ført tilbage til deres oprindelige kvalitet med udgangspunkt i de oprindelige byggetraditioner. Opgaver i kirkerne, f.eks. nye alterudsmukninger og farvesætninger, er ofte løst i et nært samarbejde med anerkendte kunstnere og konservatorer – Fladstrand kirke i samarbejde med Seppo Mattinen.

midlertidig-altertavle

Kirkerummet med midlertidig altertavle – forberedt for ophængning af blivende altertavle af Seppo Mattinen

Seppo Mattinen (f.1930) maler og grafiker, kræver ikke den store præsentation, blot kan nævnes, at han er født i Finland, blev dansk statsborger i 1969 og nu er bosat i Rom. Han har været medlem af den blå Citron, Koloristerne og siden 1975 medlem af Grønningen. Seppo Mattinen har udstillet en lang række steder i Danmark og i udlandet, og har udført mange udsmykninger bl.a. for Statens Kunstfond.

seppo_mattinen

Seppo Mattinens forslag til ny altertavle i Fladstrand Kirke

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire