& Exlibrissamling

30. august – 28. september 2008

Lene Purkær Stefansen er bronzestøber og billedhugger. Bronze er et utroligt facinerende materiale, der sætter fantasien i gang.

Temaerne hun anvender er ofte det følelsesmæssige samspil mellem mennesker, familien og børn – Inspirationen kommer fra oplevelser i hverdagen. Det kan f.eks. være noget en person har sagt. Noget der har sat hendes fantasi i spil. Noget der danner indre billeder. Lene Purkær Stefansen forestiller sig, hvordan det kunne se ud, laver skitser, tegner løs og pludselig begynder der at danne sig nye billeder, som så igen bliver til billeder af en skulptur hun kan gå i gang med at producere. Det er en proces, der er svær at forklare. Ofte sker det intuitivt.

Lene Purkær Stefansen vil gerne udtrykke sine følelser, men vil ikke fortælle en hel roman, for at få folk til at forstå, hvad de ser. Hun præsenterer altid sine skulpturer sammen med nogle få ord, der skal sætte tankerne i gang hos den, som betragter værket.

Efter skitsearbejdet laver hun en model i ler, polyphor eller træ. Denne skulptur pakkes i en sandform, modellen fjernes fra formen og hulrummet i sandformen fyldes herefter af det flydende bronze. Herefter bliver skulpturen slebet, poleret og evt. patineret.

lene_purkaer_stefansen_01

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Sponsorer:

spar_nord_small


cafe_staehr_logo_small


logo_vinsp


nordjyske_bank_small


Restaurant Empire