6. januar til 24. februar 2018

Frederikshavn Kunstmuseum vil hele 2018 fejre byens 200 års købstadsjubilæum ved at udstille kunstnere fra Frederikshavn.
Årets første udstilling byder på maleri, træskærerarbejder, foto, keramik, skulptur og tekstilkunst.

Frode Christensen – Liselotte Dyhrberg – Robert Saybolt – Ole Christian Hansen

Frode Christensen
Træskærerarbejdet er en hobby, som jeg har haft I ca. 32 år. Jeg kom i lære som skibstømrer, og der begyndte min interesse for træ. Med årene er det blevet til mange forskellige figurer, navneskilte m.v.

Liselotte Dyhrberg
Lotte Dyhrbergs billeder er ofte præget af det stærke forhold hun har haft til naturen i hendes tidligere hjemstavn Californien eller til de nutidige omgivelser i det danske.  Lyset skaber stemninger af drama og tidløshed, og skovens beboere giver sig til kende. Hun maler også portrætter og fanger en indre stemning i det ydre!

Robert Saybolt
Robert Saybolt er en amerikansk kunstner nu bor i Frederikshavn. Hans skulpturer kan være humoristiske, quirky og melankolske og de er lavet af repurposed træ kombineret med andre materialer.

Ole Christian Hansen
Symbolik og surrealisme, er min drivfjeder, både i portrætkunsten og det mere fabulerende. Jeg har inden for de seneste år forsket i at skabe dybde og rummelighed i mine malerier. Der virker magisk på tilskuerne. De nyeste værker i min produktion, er ved at nærme sig denne virkning.

Anja Honoré – Helle Larsen – Jørn Erik Nielsen

Anja Honoré
Raku er en gammel asiatisk keramiktradition.
Ordet raku betyder: ro, nydelse, harmoni og lykke.
I raku teknikken arbejdes der med de fire elementer: jord, vand, luft og ild. Denne teknik har jeg arbejdet med og følt mig draget af i mange år efterhånden. Jeg finder min inspiration i hverdagens liv, på rejser samt i naturen.

Helle Larsen
Uddannet på Århus kunstakademi
Arbejder periodisk med forskellige malemedier og forskellige udtryk (fra figurativt til abstrakt)
At male har for mig altid været et ”Åndehul” hvor tanker og følelser bearbejdes og hvor sjælen slippes fri.

Jørn Erik Nielsen
Jeg er uddannet lærer med linjefag i billedkunst ved Hjørring Seminarium.
Mit kunstnervirke startede så småt, da jeg startede på skulpturholdet ved Hjørring Kunstskole i 2001. Jeg har efterfølgende deltaget i skulpturforløb på Aarhus Kunstakademi samt hos Thomas Anderson, Skulpturskolen.
Mine værker genspejler min store interesse og passion indenfor det tredimensionelle billedsprog. Det er her jeg finder glæde og føler, at jeg befinder mig i det rette element.

Elsebeth Poulsen – Annette Ulbrichsen – Annette Lillelund – Vibeke Kassow

Elsebeth Poulsen
Motiverne til mine billeder tager udgangspunkt i oplevelser fra naturen i Danmark og på rejser.
Billederne er malet både i naturalisme og abstraktion.

Annette Ulbrichsen
I mine billeder skal der være balance mellem komposition, struktur og farve.
Et billede skal gerne fortælle en historie – historien afhænger af øjet der ser…..
Jeg elsker når beskueren ser noget helt andet end jeg ser i mine malerier. Det er netop magien ved kunst, at vi alle tolker ud fra vores smag og virkelighed.

Annette Lillelund
Jeg fotograferer i farver – tit fisk. Af og til klipper jeg i billederne. Jeg tager nærbilleder og dobbelteksponerede billeder – på rejser og i dagligdagen. En sjælden gang tager jeg portrætter.

Vibeke Kassow
Jeg finder mine historier i hverdagen og i litteraturens univers og i de bjerge af stoffer og tekstiler, der fylder mit arbejdsbord og langsomt sættes sammen indtil de får deres eget liv.

galleri_nord_small

park_hotel_small