28. oktober til 20. december 2017

Ewelina er født 1991 i byen Speyer, Tyskland, men har boet og arbejdet hele livet i Polen. I 2016 afsluttede hun et fem år langt grafisk studium (master degree in fine art) ved det slesiske universitet. Hendes aktivitet indenfor exlibris startede i 2014 i klassen af dr. Marek Bąk og hun har skabt 34 exlibris indtil i dag. Hendes teknik er CRD – computer reproduced design. Hun tegner på papir og overfør tegningen til computeren.
Samtlige exlibris er sort-hvid med en rig ornamentik, lettere orienteret til Jugendstilen og arbejder af Aubrey Beardsley.
De fleste af hendes emner stammer fra naturen – flora og fauna: blomster og blade, små dyr så som fugle eller sommerfugle. De beretter om, at mennesket stammer fra naturen og her finder en følelse og mening med den. Karaktér og sjæl er forbundet med symbolerne i naturen.
Et andet tema i hendes exlibris er musikken: forskellige instrumenter og noder. Det er en del af hendes liv, da hun allerede i en alder af 12 spillede fløjte og altid har elsket at synge. Hun føler, at musikken er et specielt og internationalt sprog, som forstås af alle mennesker. Hun skaber sine exlibris i overensstemmelse med ejeren, nærmest portrætterer ham. Enhver tegning har sin mening og enhver grafik er et vigtigt og allegorisk portræt af personen, afspejler karakteren, interesser, drømme og værdier.
I 2014 blev hendes arbejde på den internationale konkurrence i Gliwice, Polen, udmærket som byens bedste exlibris. Hendes exlibris er vist i Polen, Tjekkiet, Ukraine, Finland og Mexico. I 2016 var hun i Finland i forbindelse med det XXII internationale exlibrismøde, hvor hun holdt et foredrag over det polske exlibris. Hun var mødets eneste polske deltager.

galleri_nord_small

park_hotel_small