6. maj til 17. juni 2017

Fernisering 6. maj kl. 14

David Bjerre er opvokset i en kunstnerfamilie i 70 ´ernes i Albertslund. Hans far, som hed Svend Bjerre, var landskendt komiker og parodist og det satte et markant præg på hans opvækst. Dels via de mange anderledes oplevelser sammen med sin far på jobbet, hvor han optrådte i forsamlingshuse, tivolier og revyer, dels via de mange spændende kunstvenner familien var omgivet af i dagligdagen.

Indtil David Bjerre var ca. 30 år dyrkede han særligt musikkens univers på diverse instrumenter, sang og komposition, herefter skiftede det stille og roligt over til at blive mere og mere kunstmaling. I dag er han fuldtids professional billedkunstner med værksted i byen Hinnerup, nær Århus.

David Bjerre siger selv:

”Jeg kan slet ikke lade være med at male. Sådan har det ikke været hele mit liv. Det er kommet snigende, og nu har jeg i et godt stykke tid været afhængig af FLOW-tilstanden, jeg befinder mig i, når jeg maler og høre musik samtidig. Tid og sted forsvinder, og jeg suges ind i processen med maleriet og musikken. Her lytter jeg til harmonier og disharmonier, balancerer mellem lys og skygge, rytme, farver, abstraktioner og figurativitet. Det er et fantastisk sted, hvor jeg har en ”kongefornemmelse” og er meget produktiv og kreativ. Det kan man godt blive ret afhængig af, dog på den ”fede” måde.

Den anden side af sagen er, at jeg ligeledes har en stor lyst til at udtrykke mig, sige min mening, bare med pensler og maling. Ikke sådan forstået, at jeg har en meget bevidst dagsorden og plan for et maleri. Mine malerier opstår ofte i mellemrummet mellem det ubevidste og det bevidste. Picasso har udtalt, at ”Kunst er en løgn der får os til at se sandheden”. Det udtryk syntes jeg ret præcist udtrykker, hvad kunst kan, når det er bedst. I mit tilfælde, har jeg overgivet mig til en bevidst søgen i mit indre efter den ”smukke” løgn, som i bedste fald kan fortælle én sandhed eller 2.

Jeg drikker af mange forskellige inspirationskilder i dagligdagen, lige fra politisk temaer, over musik og tekster til andres billedkunst.

Grundlæggende er mine største inspirationskilder Asger Jorn og Jackson Pollock. Jeg har altid beundret deres uortodokse måde at arbejde med farver og former på. Den måde de leger med de gængse regler for kunst, for så at bryde dem, syntes jeg er spændende, ja ligefrem dragende. I min kunstverden har jeg forsøgt at transformere deres stil og arbejdsmetoder ind i det 21. århundrede, ved at fusionere dette udtryk med pop- og street-art teknikker, og dermed til et nyt og anderledes udtryk. Min arbejdstitel for denne nye stilart er ”New Pop Cobra”, hvor pop- og street-artens kraftfulde farver og lakerings-teknikker er anvendt i et abstrakt ekspressionistisk og naivt univers. Ikke mindst som et oprør mod den herskende ”New Public Managements” logiske, meget voksne tankegang, der forguder alt, der kan tælles og vejes. Der ligger noget guld gemt, som vi har glemt i det travle post moderne samfund. Det glemte guld ligger i det legende, ubevidste og intuitive, både på det personlige plan og på samfundsmæssige niveau.”

galleri_nord_small

park_hotel_small